Maatwerk – Verschillende bergen, verschillende fietsen

Ik ga op vakantie naar de bergen en neem mee? Een fiets! Maar welke fiets pak je dan? Dat hangt af van het type berg waar je naartoe gaat. Net zoals een bedrijfsmatige oplossing zou moeten aansluiten bij de bedrijfscontext. Een maatwerk fiets, biedt de mooiste uitzichten.

Matterhorn

Laatst ging ik op vakantie in de Zwitserse Alpen. Dat er een fiets mee zou gaan, was voor mij al snel duidelijk, maar welke fiets? Als de paden al geasfalteerd waren, liet de kwaliteit van het asfalt te wensen over. Lange wegen bergopwaarts en stevige stijgingspercentages. Bergen die ver boven de boomgrens uitkomen, maar het asfalt niet. Spijtig, want het fantastische uitzicht is juist boven de boomgrens het best te bewonderen. Ook waren er liften waarin een fiets mee omhoog kon.

Hier reden dan ook vooral elektrische mountainbikes en down-hill bikes rond. Met extra brede banden voor paden met veel rotsen. Zelf heb ik alleen een “gewone” mountainbike, zeker niet verkeerd, maar voor de bergen toch wat beperkend. De tochten met mijn eigen mountainbike waren leuk, maar bepaalde routes hebben we hierdoor niet kunnen doen. Als ik ter plekke een fiets had gehuurd (en dat doen we vaak bij bedrijfsmatige oplossingen), dan zou ik toch voor een andere fiets gekozen hebben, niet uitgebreider, maar anders en daardoor een betere match met de omgeving.

Hierna reden we door naar de Vogezen, ook bergen. Nu dan de elektrische mountainbike of de down-hill bike pakken? Nee! Dit was middelgebergte met perfect asfalt. De bergen zijn minder steil, komen niet boven de 1500m uit en hierdoor ook niet boven de boomgrens. Het uitzicht vanaf de weg is net zo mooi als vanaf de bospaadjes. Door juist hier te kiezen voor de wielrenfiets, kon ik net zulke mooie plekjes bereiken als met een elektrische mountainbike èn een stuk meer afstand afleggen (waardoor ik meer plekken kon bereiken).

Bergen zijn niet altijd hetzelfde. Net zo als bedrijven en diens vraagstukken niet hetzelfde zijn. Ondanks dat een fiets altijd mogelijkheden biedt, biedt niet elke fiets dezelfde en/of de gewenste toegevoegde waarde. Net als dat een communicatietraining altijd mogelijkheden biedt, maar écht moet worden aangepast aan de context om de meeste toegevoegde waarde te kunnen bieden.

Daarom vinden wij maatwerk zo belangrijk, écht maatwerk. Wij vinden het nodig om de context bij een klant net wat uitvoeriger in kaart te brengen, om de klant net wat langer na te laten denken over de gewenste toegevoegde waarde. Zodat wij deze ook écht kunnen bieden.

Neem als (intern) adviseur dus die extra tijd om de situatie te onderzoeken! En wees als (interne) klant net even iets geduldiger wanneer er (lastige) vragen worden gesteld door de (intern) adviseur.

Deze extra tijdsinvestering aan de voorkant, zorgt ervoor dat je in Zwitserland de Matterhorn ziet liggen, dat je de vele prachtige bergen van de Vogezen kunt beproeven en dat je in je organisatie de oplossing krijgt waar je echt iets aan hebt! Dát noemen wij nou toegevoegde waarde.

Wil jij de bedrijfsmatige Matterhorn zien? Neem vrijblijvend contact met ons op!